Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını duyurdu. Özellikle dar gelirli ailelere yönelik enerji desteklerinin süreceğini belirten Bayraktar, “Yıl sonuna kadar zam yapılmayacak” diyerek vatandaşa güvence verdi. Yeni destek modelinin 2025 yılında yürürlüğe gireceğini ifade eden Bakan, elektrik tüketimi yüksek olanlara daha az destek sağlanacağını da açıkladı.

Bakan Göktaş'tan  İstanbul'daki kadın cinayetleri hakkında açıklama! Bakan Göktaş'tan İstanbul'daki kadın cinayetleri hakkında açıklama!

Bakan Bayraktar, 2025’te devreye girecek yeni destek modelinin detaylarına değinerek, enerjiyi verimli kullanmayı teşvik edecek düzenlemelerin planlandığını belirtti. Yeni modelle birlikte, elektrik ve doğalgaz yardımlarının yeniden şekillendirileceğini ifade eden Bakan, “Elektrik tüketimi yüksek olan hanelere daha az destek sağlanacak. Bu adım, enerji tasarrufunu özendirmeyi amaçlıyor” dedi.

Bayraktar, İran’ın enerji tesislerinin olası saldırılara maruz kalması durumunda Türkiye’nin enerji arz güvenliği konusunda etkilenebileceğini dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin İsrail’e uçak yakıtı gönderdiği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, “Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadesini kullandı.

Editör: Nehir Durdağı