Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençleri inovasyon ve teknoloji alanında teşvik etmeyi amaçlayan ‘Limitless Makers Programı’nın tamamlandığını duyurdu. Türkiye genelinde Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) yüzde 1'lik dilime giren başarılı öğrencilerin katıldığı program, İstanbul Riva Milli Takımlar Kamp Tesisinde 04 - 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Bir Ay Boyunca Yoğun Eğitim ve Proje Çalışmaları

Bakan Bak, bu yıl dördüncüsü düzenlenen programda, 81 ilden seçilen gençlerin, alanında uzman isimlerle bir araya gelerek yenilenebilir enerji, yapay zeka, nörobilim, uzay teknolojileri gibi güncel konularda eğitimler aldığını belirtti. Program boyunca gençler, teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra çeşitli atölye çalışmalarıyla teknoloji üretim süreçlerini deneyimleme fırsatı buldu. Son haftada ise öğrenciler, hazırladıkları final projelerini sunarak, öğrendiklerini pratiğe döktüler.

Osman Aşkın Bak-1

Geleceğe Yön Veren Bir Program

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin ve Sıla bebek açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin ve Sıla bebek açıklaması!

Bakan Bak, gençlere sınır tanımayan bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen programın önemine dikkat çekti. "Limitless Makers programı, gençlerimizin geleceğe dair umutlarını yeşerten ve onlara sınır tanımayan bir bakış açısı kazandıran platform oldu. Geleceğin bilim insanlarını burada buluşturduk," dedi. Ayrıca, gençlerin inovasyon ve teknoloji alanındaki başarılarının Türkiye’nin geleceği adına büyük umut verdiğini ifade etti.

Editör: Sinan Saygı