Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır'da 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan kalıcı konut projeleri hakkında bilgi verdi. Bakan Kurum, 10 bin konutun yapımına başlandığını ve bunlardan 6 bininin tamamlandığını açıkladı. Depremden etkilenen vatandaşlar, sağlam ve güvenli binalarda yaşamaya başladı.

“Depremzedelerin Güvenli Bir Yaşam Alanı Sunuluyor”

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır’ımızda asrın felaketinin ardından 10 bin konutun yapımına başladık, 6 binini tamamladık. Vatandaşlarımız sağlam binalarda güven içinde oturmaya başladı. Her bir depremzede kardeşimiz geceleri rahat uyuyana kadar durmayacağız" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Olumlu Geri Bildirimler

Bağlar ilçesinde yeni evlerine yerleşen vatandaşlardan Zinnet Çelikel Çıtak, yeni konutların beklentilerinin ötesinde olduğunu belirterek, "Her şeyi düşünmüşler, hayal ettiğimden daha güzel olmuş. Konutlar çok güvenli" dedi. Sibel Gören ise, "TOKİ’nin evlerine güveniyoruz. Başımı yastığa rahatça koyabiliyorum. Devletimiz sözünü tuttu" şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi? İddialara yanıt verdi Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi? İddialara yanıt verdi

Sosyal Donatılı ve Çevre Dostu Binalar

Projenin sorumlusu TOKİ İnşaat Uzmanı Kürşat Gedikoğlu, konutların yatay mimariye uygun ve radye temel üzeri tünel kalıp sistemiyle inşa edildiğini, çevre dostu tasarımlarının yanı sıra güneş enerjisi ve ısı yalıtımı gibi çevreye duyarlı teknolojiler kullanıldığını belirtti. Ayrıca, yeşil alanlar, spor sahaları, çocuk oyun alanları ve yürüme yolları gibi sosyal donatılar da projeye dahil edildi.