Operatörlerin fahiş zamları büyük tepki topladı: Gözler Erdoğan'a çevrildi Operatörlerin fahiş zamları büyük tepki topladı: Gözler Erdoğan'a çevrildi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Temmuz ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi. Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ihracatının geçen yılın aynı ayına kıyasla %13,8 artarak 22 milyar 510 milyon dolara ulaştığını, ithalatın ise %7,8 düşüşle 29 milyar 805 milyon dolara gerilediğini bildirdi.

Dış Ticaret Açığı ve Cari Açık Azalıyor

Bakan Bolat, Temmuz ayında dış ticaret açığının %41,8 azalarak 7 milyar 295 milyon dolara gerilediğini belirtti. Ocak-Temmuz döneminde dış ticaret açığı %32,4 azalışla 49 milyar 938 milyon dolara düştü. Yıllıklandırılmış dış ticaret açığı ise 82,3 milyar dolara geriledi.

Bolat, Mayıs 2023'te 57,2 milyar dolar olan cari açığın son 14 ayda yaklaşık 20 milyar doların altına düşmesinin beklendiğini belirtti ve bu iyileşmenin döviz rezervlerini artırarak ekonomik istikrara katkı sağladığını vurguladı.

Ekonomik İstikrar Güçleniyor

Bolat, dış ticaret ve cari işlemlerde yaşanan dengelemenin, döviz rezervlerinin artmasına ve ekonomik istikrarın güçlenmesine önemli katkı yaptığını ifade etti. Ayrıca, ihracatçılara ve üreticilere teşekkür etti.