Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Anadolu Şehir Buluşmaları" kapsamında Zonguldak’ı ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki esnaflar için 50 milyon liralık finansman desteği müjdesi veren Bakan Bolat, bu desteğin piyasa koşullarının yarısı oranında düşük maliyetle sunulacağını ve üç yıl vadeli olacağını belirtti. Altı ayda bir geri ödeme imkanı sunulan bu destek, esnafa ekonomik anlamda önemli bir rahatlama sağlayacak.

İkinci el araç satışlarında yeni dönem! İkinci el araç satışlarında yeni dönem!

Zonguldak'ın Türkiye'nin enerji ve sanayi merkezi olarak yükselişine dikkat çeken Bolat, son 20 yılda madencilik, sanayi, limancılık ve lojistik alanlarında büyük gelişmeler kaydedildiğini vurguladı. Filyos Limanı'nın bir lojistik üs olarak gelişeceğini ve Filyos Serbest Bölgesi'nin yeni imalat tesisleri ile şehrin ekonomik potansiyelini artıracağını ifade eden Bolat, Zonguldak'ın gelecekte Türkiye'nin enerji merkezi olarak öne çıkacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin çelik üretiminde dünya sıralamasındaki yerini güçlendireceğine dikkat çekti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ise, kentin sanayi devriminde üstlendiği rolü ve gelecekteki ekonomik dönüşüm hedeflerini değerlendirdi. Zonguldak'ın kömür, elektrik enerjisi ve çelik yatırımlarıyla Türkiye'ye büyük katkılar sağladığını belirten Demir, kentin ekonomik yapısının çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi için yoğun çalışmaların sürdüğünü ifade etti.