Tahran'da suikasta uğramadan önce Hamas lideri İsmail Haniye, dün İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ayak üstü sohbet etmişti. Söz konusu görüşmeye ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Haniye'nin ölümüne ilişkin açıklama da bulundu. 

Haniye'nin Pezeşkiyan'ın dün gerçekleşen yemin töreninde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ayak üstü sohbet ettiği görüntüler ortaya çıktı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan'da ortak bildiriye imza atacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan'da ortak bildiriye imza atacak

Hakan Fidan-7Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Haniye'nin öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı; "Değerli Kardeşim İsmail Haniye'nin İran'da şehit edildiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Yaşamını Filistin davasına, Filistin'e barış ve huzur gelmesine adamıştı. Ateşkes sağlanması için son dönemde harcadığı çabanın şahidiyiz. Aile fertleri İsrail tarafından katledildiğinde dahi barışa olan inancını bir an olsun yitirmedi.  İsmail Haniye, şanlı Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyetti. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

Editör: Nehir Durdağı