Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında emekli olanlarla 2025 yılında emekli olacaklar arasındaki %30’luk maaş farkı konusuna açıklık getirdi. Işıkhan, emeklilik sisteminde büyük bir değişiklik yapmayı düşünmediklerini belirterek, “Emeklilik sistemi ile çok fazla oynamayı düşünmüyoruz” dedi.

Emeklilikte Maaş Farkı Gündemde

2024 ve 2025 yıllarında emekli olanlar arasında maaş farkının ortaya çıkabileceği tartışılırken, Bakan Işıkhan, bu konunun Enflasyon Koruma Komitesi'nde (EKK) değerlendirildiğini, ancak emeklilik sisteminde ciddi değişiklikler yapma niyetinde olmadıklarını ifade etti. Aylık bağlama oranlarındaki farklılıkların dönemsel olarak gündeme geldiğini belirten Işıkhan, bu konuyu titizlikle ele alacaklarını söyledi.

Çalışmaya Devam Etme Tavsiyesi

Bakan Işıkhan, vatandaşlara emekli olduktan sonra da çalışmaya devam etmeleri yönünde tavsiyede bulundu. Daha uzun süre çalışmanın, emekli maaşlarını artıracağına dikkat çekti. Ayrıca, "Sistemde ne kadar uzun kalırsanız emekli maaşınız o kadar yüksek olacaktır" dedi.

Almanya ile Karşılaştırma

Bakan Işıkhan, Türkiye’deki emeklilik sistemini Almanya ile karşılaştırarak, Almanya’da 40 yıl prim ödeyenlerin 20 yıl emekli maaşı aldığını, Türkiye’de ise bu sürecin tam tersi olduğunu söyledi. Türkiye'de vatandaşlar 20 yıl prim öderken, 40 yıl emekli maaşı alabiliyor.

"80 Bin TL Emekli Maaşı Alanlar Var"

En düşük emekli maaşının 12.500 TL olduğunu hatırlatan Işıkhan, bunun genel emekli maaşı ortalaması olmadığını vurguladı. 50 bin, hatta 80 bin TL emekli maaşı alan kişilerin de olduğunu belirtti.

Araç sahipleri müjde! Çifte indirim geliyor Araç sahipleri müjde! Çifte indirim geliyor

Editör: İrem Nur Kaya