Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, inceleme, açılış ve temel atma törenleri için Niğde’ye gelerek, kentteki sanayi ve teknoloji çalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak Niğde Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Kacır, Vali Cahit Çelik’ten kentin sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmeleri hakkında bilgi aldı. Ardından Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen temel atma ve açılış törenlerine katıldı.

İkinci el araç satışlarında yeni dönem! İkinci el araç satışlarında yeni dönem!

Bakan Kacır, törende yaptığı konuşmada, toplam yatırım büyüklüğü 5,1 milyar lirayı aşan 15 tesisin açılışını gerçekleştirirken, 15,1 milyar lira yatırım hedefiyle temelini attıkları 11 tesisin de Niğde’ye hayırlı olmasını diledi. Kacır, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 'Büyük, güçlü, tam bağımsız Türkiye' hedefi doğrultusunda, 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi. Sanayi ve teknoloji alanında Türkiye'nin son 22 yılda büyük bir sıçrama yaptığını vurgulayan Kacır, yerli ve milli projelerin önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin savunma sanayiinde yakaladığı ivmeyi yüksek teknolojili diğer alanlara da taşıdığını ifade etti.

Niğde Valisi Cahit Çelik ise, Niğde’nin sanayi alanında son yıllarda önemli bir büyüme kaydettiğini, sanayi alanlarının 2005’ten bu yana 6 kat artarak 77 milyon metrekareye ulaştığını belirtti. Vali Çelik, bu genişlemeyle birlikte kentin madencilik, gıda ve tekstil sanayilerinde nitelikli bir sıçrama hedeflediğini söyledi.

AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt da, Niğde’ye yapılan yatırımlar için teşekkür ederken, ilerleyen dönemde teknolojik düzeyi yüksek firmaların kente kazandırılmasıyla nitelikli istihdamın artacağını belirtti.

Törende, Niğde OSB’de faaliyete geçen 15 fabrikanın resmi açılışı yapılırken, 11 fabrikanın temeli de atıldı.