Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesi Adıyaman’da incelemelerde bulunarak çeşitli açıklamalar yaptı. Eylül ayında teslim edilecek konut sayısının 100 bine ulaşacağını belirten Bakan Kurum, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini ifade etti.

Bakan Bayraktar, 'Dar gelirli vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz' Bakan Bayraktar, 'Dar gelirli vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz'

11 İlin Yeniden İnşası İçin Büyük Çaba

Adıyaman'da yaptığı konuşmada, 11 ilde depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşası için büyük bir gayret gösterdiklerini vurgulayan Bakan Kurum, "302 bin yeni yuvamız hızla yükseliyor. Eylül ayında 24 bin konutumuzu bitirip, teslim sayımızı 100 bine ulaştıracağız. 2025 yılı sonuna kadar depremzede kardeşlerimizin tamamı yeni yuvalarına kavuşacak" dedi. Adıyaman’da şu ana kadar 8 bin 174 yeni konut ve iş yerinin teslim edildiğini belirten Kurum, yıl sonuna kadar 19 bin 314 konut ve iş yerinin daha teslim edileceğini söyledi.

Adıyaman Meydan Projesi ve Restorasyon Çalışmaları

Adıyaman Meydan Projesi hakkında bilgi veren Bakan Kurum, şehrin merkezinde 70 bin metrekarelik geniş bir alanda yürütülen projeyle kütüphane, müze, okul, cami, gençlik merkezi, park ve kafeleri içeren bir sosyal alan oluşturulacağını ifade etti. Ayrıca, tarihi Ulu Cami ve Tuz Hanı'nın restorasyon çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

Deprem Dönüşümü Milli Mücadele

Deprem dönüşümünü "Yeni Bir Milli Mücadele" olarak nitelendiren Bakan Kurum, deprem dönüşümünün hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu mücadelemize omuz verecek herkesle beraber hareket ediyoruz" dedi. İstanbul Boğazı'ndaki kaçak yapılaşmalara ilişkin de konuşan Bakan Kurum, Boğaz’ın korunmasına büyük önem verdiklerini ve kaçak yapıların yıkımı için gerekli adımların atıldığını belirtti.