Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kredi kartı ödemelerinde ek ücret talep eden firmaların ihbar edilmesi çağrısı, vatandaşlar arasında geniş yankı uyandırdı. İlk tepkiyi alan şirket ise araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK oldu. Şikayetlerde, TÜVTÜRK’ün araç muayenesinde kredi kartıyla ödeme yapanlardan 80 TL'lik bir fark aldığı dile getirildi.

Şimşek: "Kredi Kartından Komisyon Alanları Bildirin"

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada kredi kartı ile yapılan ödemelerde farklı fiyat talep eden firmaları hedef aldı. Vatandaşlardan bu işletmeleri ihbar etmelerini isteyen Şimşek, "Bu tür uygulamalar vergisiz işlemlerle mücadelemizi zorlaştırıyor. Banka ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunmayan veya ekstra ücret isteyen işletmelere cezai işlemler uygulanıyor" dedi.

2025'te emekli olanlar daha az mı aylık alacak? AK Parti'den ilk açıklama 2025'te emekli olanlar daha az mı aylık alacak? AK Parti'den ilk açıklama

"Komisyon Değil, Hizmet Bedeli"

TÜVTÜRK, geçmiş aylarda yaptığı açıklamada bu farkın "komisyon" değil, "hizmet bedeli" olduğunu savunmuştu. Şirket, kredi kartı ödemeleri sırasında aracı hizmet sağlayıcı firma üzerinden tek seferlik bir ödeme hizmeti sunduklarını ve bu bedelin müşterilerden tahsil edildiğini belirtti. TÜVTÜRK, basında çıkan komisyon iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Editör: İrem Nur Kaya