2030 yılına kadar yok olacak meslekler belli oldu 2030 yılına kadar yok olacak meslekler belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti sağlamak amacıyla, 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu olan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı. "Vergi yüzsüzü" olarak bilinen listede yer almak istemeyenler için Eylül sonuna kadar süre tanındı.

Bakan Şimşek, yürüttükleri ekonomi programı çerçevesinde, kayıt dışılık ile mücadele ve vergide adaletin sağlanmasının en önemli öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda çeşitli düzenlemeler yapmaya devam ettiklerini belirten Şimşek, ödenmemiş vergi ve ceza borcu bulunan mükelleflerin isimlerinin açıklanacağını duyurdu.

"Mükellefler İçin Son Uyarı: Eylül Sonuna Kadar Süre Var"

Bakan Şimşek, "5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu olanların isimlerini, Ekim ayında vergi dairelerinde ve Kasım ayında Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde açıklayacağız. Listede yer almak istemeyen mükellefler, Eylül sonuna kadar borçlarını ödemeli," dedi.

"Deprem Bölgesi Mükellefleri Hariç"

Şimşek, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerde vergi mükellefi olanların bu listede yer almayacağını da belirtti. Depremzedeler için bu kapsamda özel bir muafiyet uygulanacak.

Editör: İrem Nur Kaya