Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son dönemde gündeme gelen 'İyi hal indirimi' ve cinsel saldırı suçları için konuşulan 'Hadım yasası' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Artan kadına şiddet ve cinsel suç vakalarının ardından Bakan Tunç, toplumun taleplerini göz ardı etmemenin önemine değinerek, "Toplumdan gelen eleştirileri dikkate almak durumundayız" dedi.

İyi Hal İndirimi Tartışmaları

Son dönemde toplumda tepkiye yol açan ‘İyi hal indirimi’ konusunda, Bakan Tunç, ceza infaz sisteminin caydırıcılık ve ıslah hedeflerine dikkat çekti. “Ceza adaletinin amacı, toplumu suçtan korumaktır. Caydırıcılığın ve suç işlendikten sonra etkin bir ıslah sürecinin sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullanan Tunç, mahkemelerde sanıkların kılık kıyafet gibi gerekçelerle indirim almasını engellemeye yönelik düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Bakan Tunç, “Geçen yasama döneminde kılık kıyafetin iyi hal indirimi sebebi olmaması yönünde bir düzenleme yaptık. Ancak bu konudaki eleştirilerin devam ettiğini görüyoruz. Şimdi, iyi hal indiriminin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Cinsel Suçlar ve Hadım Yasası

Cinsel saldırı suçlarıyla mücadele için gündeme getirilen ‘Hadım yasası’ hakkında da açıklama yapan Bakan Tunç, “Ceza infaz kanunumuzda tıbbi tedaviye karar verme yetkimiz var, mevzuatımız buna uygun. Gerektiğinde mevzuatta düzenleme yaparak uygulamayı geliştirebiliriz” dedi. Bakan Tunç, bu tür suçların önlenmesi için eğitime ve ailelere yönelik bilgilendirme çalışmalarının önemini vurguladı.

Necmettin Erbakan'ın yakın arkadaşı siyasetçi Recai Kutan hayatını kaybetti! Necmettin Erbakan'ın yakın arkadaşı siyasetçi Recai Kutan hayatını kaybetti!

Suçla Mücadelede Etkin Önlemler

Bakan Tunç, suçların önlenmesi ve etkin soruşturma süreçlerinin yürütülmesi adına adli makamların sıkı bir iş birliği içinde çalışması gerektiğini ifade etti. “Ceza hukukunun amacı, toplumu suçtan korumaktır. Suç işlenmesini önleyici tedbirler almak, ailelere ve bireylere yönelik eğitim çalışmaları yürütmek ve etkin soruşturma süreçleri sağlamak önemlidir” diyen Tunç, bu konuda daha kapsamlı çalışmaların yapılacağını belirtti.

Editör: Nehir Durdağı