Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarını yerinde incelemek üzere sahada çalışmalara katıldı. Milas'taki yangının kontrol altına alındığını belirten Bakan Yumaklı, baskının azaltıldığını ve 8 uçak, 14 helikopter ile yangınla mücadeleye devam edildiğini söyledi.

Bakan İbrahim Yumaklı, İzmir ve Aydın'daki orman yangınlarına yönelik kapsamlı incelemeler yapmak üzere bölgeye gitti. İzmir'in Örnekköy bölgesinde başlayan yangını yerinde inceledikten sonra Aydın'ın Bozdoğan ilçesine geçen Bakan Yumaklı, alınan tedbirler hakkında basına bilgi verdi.

"Baskıyı Azalttık, Yangınla Mücadele Sürüyor"

Muğla'nın Milas ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını müjdeleyen Bakan Yumaklı, "Bolu Göynük, Karabük Ovacık ve Manisa Gördes'te de enerji düşürüldü. Yeni yangın çıkmadığı takdirde bu yangınlara öncelik vereceğiz" dedi. Aydın Bozdoğan'daki yangında baskının azaltıldığını ve çalışmalara 8 uçak ve 14 helikopterle devam edildiğini belirtti.

Rüzgar Şartları Zorluyor

Rüzgarın müdahaleyi zorlaştırdığını vurgulayan Bakan Yumaklı, "Rüzgarın şiddetlenmesi durumunda ekiplerimiz için hayati tehlike oluşuyor. Güre, Hışımlar ve Malküpü mahalleleri tahliye edildi. 10 personelimiz ve 59 vatandaşımız dumandan etkilendi, ancak sağlık durumları iyi" dedi.

Belediye başkanının yeni evli çifte hediyesi düğüne damga vurdu Belediye başkanının yeni evli çifte hediyesi düğüne damga vurdu

"Açık Alanda Kibrit Bile Çakmayın"

Vatandaşları dikkatli olmaya çağıran Bakan Yumaklı, "Meteorolojik şartlar bizi zorluyor. Açık alanda kibrit bile çakmayın, mangal yakmayın, izmarit atmayın. Bu yangınları tamamen kontrol altına alana kadar dikkatli olmalıyız" uyarısında bulundu.

Bakan Yumaklı, yangınların etkilediği alanlar hakkında detaylı bir raporun ilerleyen günlerde açıklanacağını belirtti.

Editör: İrem Nur Kaya