SANAT

Balıkesir’de 500 Kişilik Zeybek Gösterisiyle Cumhuriyet Coşkusu!

Balıkesir’de 500 kişilik dev zeybek gösterisi Cumhuriyet’in 101. yılına damga vurdu. Coşkulu kutlamalar ve "1923" sürprizi izleyenleri duygulandırdı. Cumhuriyet’e bağlılık mesajları verildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Balıkesir’de sergilenen 500 kişilik zeybek gösterisi izleyenleri büyüledi. Çamlık Hilal Minare’de gerçekleştirilen gösteride katılımcılar, "1923" yazısını oluşturacak şekilde dizildi ve bu sürpriz, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Milli Mücadele'nin simge şehirlerinden Balıkesir, Cumhuriyet coşkusunu günlerdir kent genelinde hissedilir kılarken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen zeybek gösterisi bu kutlamalara damga vurdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gösteriye eşi Arbil Akın ve oğlu Erdal Akın ile birlikte katılarak 500 kişilik ekiple zeybek oynadı. Katılımcıların gönüllü olarak yer aldığı etkinlikte 7’den 70’e herkesin yer aldığı ekip, Cumhuriyet’e olan bağlılığı simgeleyen bir görsel şölen sundu. Etkinlik sonrası konuşan Başkan Akın, Balıkesir’in Cumhuriyet’e olan bağlılığını vurguladı ve şunları söyledi:

Başkan Ahmet Akın, konuşmasında, "Cumhuriyet’imizin 101. yılını büyük bir coşkuyla kutlamak için hep beraber meydanlardayız. Balıkesir, Kuvayi Milliye’nin başkenti. İlk kurşunun atıldığı, milli mücadelenin simgesi bir şehir. Bugün bu gösteriyle Cumhuriyet’e olan bağlılığımızı ve birlikteliğimizi bir kez daha gösterdik. Atatürk’ün izinden gidiyor ve Cumhuriyet’e sahip çıkıyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyoruz. Balıkesir, Cumhuriyet’e bağlıdır ve bu bağlılık sonsuza dek sürecektir" ifadelerini kullandı.

Gösteride yer alan katılımcılardan Meral Tekin, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Cumhuriyetimizin 101. yılını kutluyor olmak büyük bir mutluluk. Bu yıl coşku gerçekten çok farklı. Cumhuriyet ve Atatürk bizim için çok önemli. Organizasyona katkı sunan belediyemize teşekkür ediyorum."

Bir başka katılımcı Gamze Şen ise, "Böyle anlamlı bir etkinliğin parçası olduğum için çok mutluyum ve gururluyum. Herkesin bu bayramı kutlaması gerektiğini düşünüyorum" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Kutlamalara katılan Berrin Elmas, Balıkesir’deki Cumhuriyet coşkusunun bu yıl daha yoğun hissedildiğini belirterek, "Cumhuriyetimizin 101. yılını gururla kutluyoruz. Balıkesir'de bu kadar coşkulu bir bayram görmek çok güzel. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gösteriye katılan Tahir Gündoğan, “Cumhuriyet’in 101. yılı için 7’den 70’e herkesle birlikte halk oyunları oynayacağız. Cumhuriyetimizi Atatürk’e borçluyuz. 101. yıl kutlu olsun” diyerek, etkinliğin birlik ve beraberlik ruhunu yansıttığını ifade etti.