İstanbul Başakşehir’de bir alışveriş merkezi önünde 3 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırıda yeni detaylar ortaya çıktı.

Polis, olayın organize şekilde gerçekleştirildiği şüphesi üzerine 3 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan biri, terör örgütü DEAŞ’a üye olmaktan arandığı tespit edilen R.M. oldu.17 yaşındaki saldırgan M.G., maske takarak Kayaşehir’deki alışveriş merkezi önünde elindeki bıçakla 3 kişiye saldırmıştı. Olay anı güvenlik kameralarına yansırken, polis saldırının organize şekilde gerçekleştirildiği üzerinde duruyor. Olayın ardından gözaltına alınan M.G., “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

Polis, saldırı öncesinde M.G. ile iletişim kuran yabancı uyruklu 4 zanlıyı tespit etti. Bunlardan A.M., R.M. ve D.D. Kayabaşı Mahallesi’ndeki adreslerinde gözaltına alındı. Terör bağlantısı olan R.M.’nin ilçede bir spor salonunda antrenör olarak çalıştığı ve DEAŞ’a üye olmaktan arandığı ortaya çıktı.

Olay günü, M.G.’nin A.M. isimli şüpheliden 1000 dolar aldığı, bu parayı annesi N.G.’ye teslim ettiği, ardından bir iş yerinden internet paketi satın alarak saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi. Başakşehir Asayiş Büro Amirliği, hala firari olan diğer şüpheli A.I.S.’yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Polis, olayın arkasında organize bir planın olduğunu değerlendirirken, zanlıların bağlantılarını ve saldırının detaylarını ortaya çıkarmak için kapsamlı bir soruşturma yürütüyor.

Covid ile kalp 3 yıl tehlikede: İşte riski en az olan kan grubu Covid ile kalp 3 yıl tehlikede: İşte riski en az olan kan grubu

Ne olmuştu?

İstanbul Başakşehir Kayaşehir Mahallesi'nde  meydana gelen olayda  17 yaşındaki M.G. Rabia Caddesi üzerinde yürüyen kişilere rastgele bıçakla saldırarak yaraladı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıları hastanelere kaldırılırken saldırgan olay yerinden kaçtı. Saldırıdan önce olay yerinde bulunan bir noktada çantasından bıçağı ve bir bez parçası alarak hazırlık yaptı.

Sonrasında rastgele önüne çıkan 3 kişiyi bıçakladı. Saldırgan polis ekiplerince evine yapılan operasyonla yakalandı. Saldırıda yaralanan E.Ç., S.Y., H.F.E.'nin tedavileri sürüyor.

Editör: Nehir Durdağı