Son yapılan araştırmalar, Dünya'nın dönüş hızının yavaşladığını ve bu durumun günlerin süresini uzattığını ortaya koydu. Bilim insanları, Ay'ın Dünya'dan giderek uzaklaşmasının bu yavaşlamada önemli bir rol oynadığını belirterek, 1 günün artık 24 saat olmayabileceği uyarısında bulundu.

Ay Uzaklaşıyor, Günler Uzuyor

Bilim insanlarının araştırmalarına göre, Ay'ın Dünya'dan uzaklaşması, gezegenimizin dönüş hızını yavaşlatıyor. Bu süreç, günlerin süresinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar, bu durumun jeolojik olaylar, iklim değişiklikleri ve yer kabuğundaki hareketlerle de ilişkili olduğunu vurguluyor.

200 Milyon Yıl İçinde 1 Gün 25 Saat Olacak

Araştırmalara göre, Ay'ın uzaklaşma hızı devam ederse, yaklaşık 200 milyon yıl içinde bir gün 25 saate kadar çıkabilir. Bu, Dünya'nın dönüş hızındaki yavaşlamanın uzun vadede ciddi etkileri olabileceğini gösteriyor.

Dünya'nın Dönüş Hızı Yavaşlıyor

1 Eylül'den itibaren geçerli olacak: Bu telefonlarda artık WhatsApp açılmayacak 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak: Bu telefonlarda artık WhatsApp açılmayacak

Dünya’nın dönüş hızını etkileyen birçok faktör bulunuyor. Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden jeolog Stephen Meyers, "Ay uzaklaştıkça, Dünya’nın dönüşü, kollarını açarak dönen bir artistik buz pateni sporcusuna benziyor" açıklamasını yaparak, bu sürecin uzun bir zaman diliminde gerçekleşeceğini belirtti.

Günler Giderek Uzuyor

Bilim insanlarının bu yeni çalışması, Dünya'nın dönüş hızında yaşanan değişimlerin uzun vadede günlük hayatı nasıl etkileyebileceğine dair önemli ipuçları sunuyor. Gelecekte, bir günün süresi bugünkünden çok daha uzun olabilir.

Editör: İrem Nur Kaya