Microsoft'un kurucusu ve ABD'li milyarder Bill Gates, gelecek 25 yıl içinde dünyayı bekleyen iki büyük felaket senaryosuna dikkat çekti. CNBC Make It'e verdiği röportajda Gates, mevcut dünya koşullarının artan huzursuzlukla birlikte büyük bir savaşı tetikleyebileceğini belirtti. Bunun yanı sıra, büyük bir savaştan kaçınılması durumunda bile başka bir pandeminin yaşanma olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

Büyük Savaş ve Pandemi Uyarısı

Almanya'da çıkan yangında iki Türk yaşamını kaybetti! Almanya'da çıkan yangında iki Türk yaşamını kaybetti!

Gates, dünyanın mevcut durumunun büyük bir savaşa yol açabileceğini dile getirirken, pandemiler konusunda da iyimser değil. Önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandeminin yaşanma olasılığının oldukça yüksek olduğunu belirten Gates, hükümetlerin ve küresel toplulukların bu olasılıklara karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

ABD’ye Yönelik Eleştiriler

Gates, ABD'yi sert bir şekilde eleştirerek, "Dünyanın liderlik etmesini ve örnek olmasını beklediği ülke, bu beklentilerin gerisinde kaldı" dedi. 2022 yılında yayımladığı "Bir Sonraki Pandemiyi Nasıl Önleyebiliriz" adlı kitabında, hükümetlerin 2020'deki pandemiye karşı yeterince hazırlıklı olmadıkları konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Editör: İrem Nur Kaya