Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 27 Ağustos 2024 sabahına yatay bir başlangıç yaptı. Endeks, açılışta %0,04 oranında bir düşüşle 9.561,73 puana geriledi. Bankacılık endeksi %0,04 değer kazanırken, holding endeksi %0,09 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında ise en fazla kazandıran %0,34 ile inşaat sektörü olurken, spor endeksi %1,47 ile en çok gerileyen endeks oldu.

Bu haftanın kazandıranı altın oldu! Bu haftanın kazandıranı altın oldu!

Yatırımcılar Temkinli

Küresel piyasalarda, yatırımcıların veri gündemi öncesinde temkinli bir duruş sergilediği gözleniyor. Özellikle ABD'de teknoloji hisselerinde yaşanan değer kaybı dikkat çekiyor. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın geçen hafta faiz indirimine yönelik sinyaller vermesine rağmen, yıl sonuna kadar atılacak adımlar konusundaki belirsizlikler yatırımcıların kararlarını zorlaştırıyor.

Para piyasalarında, Fed'in yıl sonuna kadar 100 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca, 50 baz puanlık faiz indiriminin kasım ayında gerçekleşebileceği öngörülüyor.

Destek ve Direnç Noktaları

Analistler, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 9.500 ve 9.450 puan seviyelerinin destek, 9.650 ve 9.700 puan seviyelerinin ise direnç noktaları olduğunu belirtiyor. Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) özeti ve sektörel enflasyon beklentileri, yurt dışında ise ABD'de konut fiyat endeksi ve New York Fed tüketici güven endeksi verileri yakından takip edilecek.