GÖZDEN KAÇMASIN

Borsa günü yükselişle tamamladı!

BIST 100 endeksi, artışla kapandı. TCMB rezervleri rekor seviyeye ulaştı. Piyasalar, yarın açıklanacak verileri bekliyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,81 değer kazanarak 8.872,85 puandan kapattı. Endeks, önceki kapanışa göre 158,16 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 61 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 1,22, holding endeksi ise yüzde 1,88 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran, yüzde 3,74 artışla ticaret sektörü oldu.

Bu arada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervleri, 18 Ekim haftasında bir önceki haftaya kıyasla 1 milyar 979 milyon dolar artarak 159 milyar 365 milyon dolara çıktı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu gelişme, piyasalar üzerinde pozitif bir etki yarattı.Küresel piyasalar, ABD’de yaklaşan başkanlık seçimlerine dair belirsizlikler ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar atacağı adımlara ilişkin karışık bir seyir izlerken, yurt içi piyasaların bu dönemde pozitif ayrışması dikkat çekti.

Analistler, yarın yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranının açıklanacağını, yurt dışında ise ABD’de dayanıklı mal siparişleri, Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksi ve Japonya’da Tokyo Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin takip edileceğini ifade etti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.900 ve 9.000 seviyeleri direnç olarak öne çıkarken, 8.800 ve 8.700 puan seviyelerinin destek konumunda olduğu belirtildi.