Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,78 değer kaybederek 9.624,04 puandan tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 75,52 puan azalırken, toplam işlem hacmi 77,4 milyar lira olarak gerçekleşti.

Vergi kaçıran 250 mükellefe 250 milyon lira ceza: Lüks restoran zinciri de listede Vergi kaçıran 250 mükellefe 250 milyon lira ceza: Lüks restoran zinciri de listede

Bankacılık endeksi yüzde 1,73, holding endeksi ise yüzde 0,38 oranında değer kaybederken, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,60 ile madencilik oldu. En çok kaybettiren ise yüzde 2,33 ile sigorta sektörü olarak belirlendi.

Küresel piyasalarda, ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verilerinin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine 50 baz puanla başlamasına yol açabileceği beklentisiyle risk iştahının arttığı görülüyor. Analistler, ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin 17-18 Eylül'de yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında beklenen faiz indirimi konusunda önemli ipuçları vereceğini belirtti.

Yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını belirten analistler, yurt dışında ABD enflasyon verilerinin ve İngiltere'de açıklanacak sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Editör: Nehir Durdağı