Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,48 değer kaybederek 9.936,76 puandan kapattı. Endeks, önceki kapanışa göre 48,17 puan azalırken, toplam işlem hacmi 76,3 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,94, holding endeksi ise yüzde 0,52 oranında geriledi.

Sektörler arasında en fazla kazandıran, yüzde 1,44 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,31 ile ticaret sektörü oldu.

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin resesyon endişelerini artırmasıyla satış ağırlıklı bir seyir izlendi. ABD'de özel sektör istihdamı, Ağustos ayında sadece 99 bin kişi artarak Ocak 2021'den bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Bu veriler, ABD ekonomisinin beklenenden hızlı bir şekilde soğuyabileceği endişelerini güçlendirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasını bu aydan itibaren gevşetmeye başlayacağı beklentisi ise piyasaların yakından takip ettiği gelişmeler arasında. Analistler, yarın açıklanacak istihdam raporunun ABD ekonomisi hakkında daha fazla bilgi sağlayacağını belirtti.

AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek

Yarın yurt içinde hazine nakit dengesi ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi beklenirken, yurt dışında ABD istihdam raporu ve Avro Bölgesi'nde büyüme verileri takip edilecek.

Teknik açıdan, BIST 100 endeksinde 9.900 ve 9.750 puan seviyeleri destek, 10.200 ve 10.300 seviyeleri ise direnç konumunda bulunuyor.

Editör: Nehir Durdağı