AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Olpak, programın enflasyonla mücadele ve dengesizliklerin giderilmesi açısından önemli adımlar içerdiğini belirtti.

Olpak, enflasyon hedefinin %33'ten %41,5'e çıkarılmasını ve 2024 yılı için büyüme tahmininin %4'ten %3,5'e düşürülmesini "makul" bulduklarını ifade etti. Ayrıca, 2026 yılı sonunda enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi hedefinin iş dünyası için önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.

İş dünyasının öngörülebilirliği sevdiğini ve bu ortamın oluşturulmasının kritik önemde olduğunu belirten Olpak, işgücü piyasasının etkinleştirilmesi, Ar-Ge ve yenilikçilik gibi yapısal iyileştirme hedeflerinin de doğru adımlar olduğunu söyledi.

Olpak, ayrıca ihracatçılar ve KOBİ’ler için uygulanacak desteklerin, ekonominin dengelenme sürecinde önemli bir rol oynayacağını belirtti ve DEİK olarak bu sürece katkı sunmaya devam edeceklerini ekledi.