Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla başlatılan çalışmalarda, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Nevşehir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde ve Almanya’da yaşayan gurbetçi kadınları çeşitli vaatlerle dolandıran çete üyelerini takibe aldı. Çete lideri H.K., mağdurlarına Almanya'da bulunan Mercedes-Benz Daimler isimli iş yerinde çalıştığını söyleyerek güven kazandı ve evlilik bahanesiyle samimiyet kurdu.

Tehdit Ve Şantaja Marus Kaldılar

Suç örgütü üyeleri, gurbetçi kadınları gösterişli hayatlarıyla kandırarak, bahse konu otomobil firmasının kişiye özel kampanyasından yararlanmak için sahte belgelerle Türkiye’ye çağırdı. Çete, gelen gurbetçilere lüks otellerde tatil ve pahalı cep telefonları aldırarak, kampanya gereği teslim alacakları otomobillerin ücretlerinin iade edileceğini belirtti. H.K., ağına düşürdüğü kadınları Nevşehir’deki lüks evinde ağırlayarak, evlilik vaatleriyle kandırmaya devam etti. Dolandırıldığını anlayan kadınlar şikâyetçi olmak istediklerinde ise tehdit ve şantaja maruz kaldı.

Günlerdir kayıp 24 yaşındaki Fatmanur Elibolu'dan haber alınamıyor Günlerdir kayıp 24 yaşındaki Fatmanur Elibolu'dan haber alınamıyor

Evlilik Yalanıyla Dolandırdıkları Tespit Edildi

Polis ekipleri, dolandırıcılığa uğrayan 5 kadının ifadesiyle çalışma başlattı. Çete üyeleri, bu kadınlardan yaklaşık 1 milyon Euro ve 10 milyon TL dolandırdıklarını, ayrıca benzer yöntemlerle yaklaşık 90 kadını daha mağdur ettiklerini ve bu şekilde elde ettikleri gelirlerin toplamda 50 milyon Euro'ya ulaştığını belirledi. Çete üyeleri, Almanya’dan geldikten sonra dolandırıcılık faaliyetlerine başlamış ve önceki dönemde hiçbir mal varlığı bulunmayan örgüt mensupları, zenginleşerek lüks araçlar ve daireler satın aldı. Teknik takip sırasında, mağdurlara şantaj yaparak paralarını aldıkları ve bazılarını evlilik yalanıyla tekrar dolandırdıkları tespit edildi.

Yaklaşık 7 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, Nevşehir Merkez, Gülşehir, Ürgüp ve Aksaray'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda H.K. ile birlikte B.C.E., M.O.S., Ş.D., A.D., F.D., K.D., M.A.Ö. ve F.C. isimli şahıslar gözaltına alındı. Ayrıca, aramalarda çok sayıda sahte plaka ve dijital materyal ele geçirildi. 'Nitelikli Dolandırıcılık', 'Dolandırıcılık', 'Tehdit ve Hakaret' suçlamalarıyla gözaltında bulunan suç örgütü üyelerinin, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.

Editör: Emine Koç