GÜNDEM

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı! Adli kuruma götürüldü

Cem Garipoğlu'nun mezarı adli tıp uzmanları, savcı ve avukatlar eşliğinde mezarı açıldı. DNA örnekleri alınarak eşleştirme yapılacak

Münevver Karabulut'u katleden ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarı adli tıp uzmanları, savcı ve avukatlar eşliğinde mezarı açıldı.  Mezardan DNA örnekleri alınarak eşleştirme yapılacak.Kazma işleminin ardından ceset Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılması Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. Cem Garipoğlu'nun mezarı açılmadan önce polis mezarlık etrafında bariyerlerle geniş güvenlik önlemi aldı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözemir, cesedin tamamının mezardan çıkarılıp Adli Tıp Kurumu'na götüülüp DNA örnekleriyle eşleştirme yapılacağını açıkladı.

Polis ekipleri Cem Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda demir bariyerlerle tedbir aldı. Fethi kabir işlemi için görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişiler mezarlıkta hazır bulundu. Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de hazır bulundu.

Karabulut ailesi ise mezarlığa gelmedi.Gazetecilerin demir bariyerlerin arkasından çekim yapmasına izin verildi.

Çalışmalar çevredeki ağaçların temizlenmesi ve mezarın çevresine branda çekilmesiyle başladı. Havadan görüntü alınmasının engellenmesi için drone savar getirildi.Belediye görevlileri, Garipoğlu'nun cesedinin çıkarılması için mezarı kazmaya başladı.Yaklaşık olarak  bir saatlik bir çalışmanın ardından ceset, mezardan çıkarıldı ve tabuta konularak,kazma işleminin ardından ceset Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözemir, fethi kabir işlemi öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mezarın açılacağını ve cesedin tamamının alınıp Adli Tıp Kurumu'na götürüleceğine dikkat çekerek;  "Burada DNA'lara bakılacak. Biyolojik ve kimyasal işlemler yapılacak." dedi.

Epözdemir, Cesedin diş, saç ve sırt kemiklerinden DNA alınacağını belirterek, işlemlerin ardından tekrar mezara konulacağını açıkladı. Epözdemir, ailenin kuşkularının giderilmesini ifade edip sağlıklı bir sonuç tespit edilememesi durumunda kamu vicdanının rahatsız olacağını belirtti.