Konuşulan rakam ortaya çıktı: Asgari ücret kaç TL olacak? Konuşulan rakam ortaya çıktı: Asgari ücret kaç TL olacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dezenflasyon sürecinin devam ettiğini belirterek, "Enflasyonist baskıların azalmasının etkisiyle TÜFE, ağustos ayında %2,47 oranında arttı. Gıda fiyatlarının düşmesi, döviz kurundaki ılımlı seyir ve yurt içi talebin artış hızının yavaşlaması, aylık enflasyonun bir önceki aya kıyasla daha düşük gelmesinde etkili oldu" dedi.

Yılmaz, yıllık enflasyonun bir önceki aya göre 9,8 puan azalarak %51,97'ye gerilediğini ve çekirdek enflasyon göstergelerinde de belirgin düşüşler kaydedildiğini ifade etti. Enflasyonla mücadele konusunda ekonomik programın kararlılıkla uygulanmaya devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Güçlü siyasi ve sosyal sahiplenme ile enflasyonda sağladığımız sonuçlarla öngörülebilirliği artırıyor, istikrar içinde büyüme hedefimize katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Yılmaz, güncellenmiş Orta Vadeli Program (OVP) ile mal ve hizmet piyasalarının daha etkin işlev görmesini sağlamak, rekabeti artırmak ve enflasyon üzerindeki ataleti kırmak amacıyla politikalar geliştireceklerini belirtti.