Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik durumunu ve gelecekteki hedeflerini değerlendirdi. Yılmaz, ağustos ayında yüzde 50’ye yaklaşan, eylül ayında ise yüzde 50’nin altına inen enflasyon oranları görmeyi beklediklerini belirtti. Ayrıca, bütçe açığı ve cari açığın, geçen yıl paylaşılan Orta Vadeli Program (OVP) tahminlerinden daha iyi seviyelerde gerçekleşeceğini ifade etti.

Konuşulan rakam ortaya çıktı: Asgari ücret kaç TL olacak? Konuşulan rakam ortaya çıktı: Asgari ücret kaç TL olacak?

Yılmaz, güçlü siyasi sahiplenme ve koordinasyon içinde uygulanan politikaların olumlu sonuçlar verdiğini vurguladı. Harcama, verimlilik ve gelir yönlü mali tedbirlerin yanı sıra dinamik ticaret politikalarının, dezenflasyon sürecini desteklediğini belirtti. Eylül ayında kamuoyuyla paylaşılacak güncellenmiş OVP’de bu oranlarla ilgili son tahminler ve hedeflerin yer alacağını da ekledi.

Yılmaz, 2025-2027 dönemini kapsayacak OVP için teknik çalışmaların sürdüğünü ve ilgili kesimlerle istişare içinde katılımcı bir yaklaşım benimsediklerini ifade etti. Ayrıca, dört yıllık seçimsiz dönemi tarihi bir fırsat penceresi olarak değerlendirdiklerini ve bu süreçte yapısal dönüşümleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Eğitim, sağlık, adalet, güvenlik ve ekonomik alanlarda sürdürülecek reformlar ve gelişmelerle Türkiye’yi daha güçlü bir şekilde yarınlara taşımayı amaçladıklarını vurguladı.