Kaliforniya'daki bir hapishaneye yönelik fentanil içeren bir mektup, trajik bir şekilde bir posta görevlisinin ölümüne yol açtı. Mahkum Jamar Jones ve iki suç ortağının hazırladığı bu tehlikeli plan, masum bir çalışanın hayatına mal oldu. 9 Ağustos sabahı, ABD Atwater Cezaevi'nde görevli gardiyan Marc Fischer, "yasal posta" olarak gönderilen mektubu açtıktan kısa süre sonra hastalandı ve hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Rusya, 10 yerleşim yerini  geri aldı! Rusya, 10 yerleşim yerini geri aldı!

Yapılan incelemeler, mektubun amfetamin, fentanil ve sentetik esrar gibi ölümcül maddelerle bulaşmış olduğunu ortaya çıkardı. Olay, hapishanelerdeki uyuşturucu kaçakçılığının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Suçlanan kişiler, 20 ila 30 yıl arasında hapis cezası ile yargılanıyor.

Bu trajik olayın ardından, Cezaevi Bürosu (BOP), bazı hapishanelerde mahkumların mektuplarının fotokopisini çekme gibi önlemler almaya başladı. Ayrıca, hapishanelerdeki uyuşturucu kaçakçılığını engellemek için yeni yasa tasarıları gündeme getirildi.

Editör: İrem Nur Kaya