CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Suriye'ye yapacağı ziyaret için Şam yönetiminden olumlu yanıt geldiğini açıkladı. Bulut, Halk TV'de katıldığı programda, görüşmenin detaylarının şartların olgunlaşmasının ardından belirleneceğini belirtti.

Son dakika: Engin Polat hakkında tahliye kararı Son dakika: Engin Polat hakkında tahliye kararı

CHP'li Burhanettin Bulut, Halk TV'de Gözde Şeker'in sunduğu Yeni Bir Sabah programında Özgür Özel'in Suriye ziyareti hakkında ilk kez konuştu. Bulut, "Özel'in Şam'a gideceğini ve Şam yönetiminin ziyaret talebine olumlu cevap verdiğini" ifade etti.

Özel'in Suriye ziyaretinin gündeme gelmesinde AK Parti hükümetinin Suriyeli sığınmacı krizi ve Türkiye'nin Süleyman Şah Türbesi üzerindeki egemenlik alanı gibi konuların etkili olduğunu vurgulayan Bulut, "Şam yönetimi ile yapılan temasların olumlu sonuçlandığını ve görüşme niyetinin karşılık bulduğunu" söyledi. "Görüşme şartlarının ve tarihlerinin belirlenmesi için süreç devam ediyor. Biz görüşme talebimizi ilettik, Şam'dan da olumlu cevap geldi" şeklinde konuştu.

Özel'in çözüm odaklı olarak Suriye'yi ziyaret edeceğini belirten Bulut, Özel'in Türkiye ile Suriye arasında arabuluculuk yapabileceği görüşünde olduğunu da dile getirdi.

Editör: İrem Nur Kaya