İsrail'in Filistin'de işlediği insan hakları ihlalleri ve cinayetler, dünya genelinde büyük bir tepki toplarken. Türkiye'de ve çeşitli ülkelerde İsrail menşeili markalar ve ürünlere boykot uygulanıyor. Dünya genelinde Filistin'de yaşanan katliama karşı duyarlılık sahibi olan vatandaşlar tarafından en çok tepki çeken markaların başında ise Coca Cola geliyor.

İSMİ DEĞİŞTİ

Daha önce bir çok marka boykotu delmek adına bir çok farklı girişimde bulundu. Kimi logosunu gizledi, kimi indirim yaptı. Fakat Coca Cola'nın Ürdün'de yaptığı boykot kırma hamlesi herkesi şaşırttı. Coca Cola, Ürdün'de satışa çıkardığı ürünleri "Crush" markası adı altında satmaya başladı. Aynı zamanda ürünlerin tasarımı tamamen değişti ve ürünlerin ön yüzüne "Ürdün'de üretilmiştir" ibaresi eklendi.

Almanya'da çıkan yangında iki Türk yaşamını kaybetti! Almanya'da çıkan yangında iki Türk yaşamını kaybetti!

AYNISINI YAPABİLİRLER Mİ?

Sosyal medya üzerinden Coca Cola'nın bu hamlesinin yayılması akıllara "Türkiye'de de aynısını yapabilirler mi" sorusunu getirdi. Coca Cola tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmezken, sosyal medyada konuya tepki çığ gibi büyüyor.

Editör: İrem Nur Kaya