İstanbul, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçı, galeri ve sanatseverleri 19. kez buluşturuyor. Contemporary Istanbul’un bu yılki edisyonu, 24-27 Ekim tarihlerinde Tersane İstanbul’da düzenleniyor ve sanatseverlere kapılarını açmış durumda. Contemporary Istanbul Vakfı tarafından organize edilen bu önemli sanat etkinliği, bugün yapılan özel ön izleme ile başladı.

İzmir’de 15. Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor! İzmir’de 15. Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor!

Etkinliğin 19. edisyonu, 14 ülkeden gelen 53 çağdaş sanat galerisi, 4 sanat kurumu ve 4 inisiyatifi ağırlıyor. Uluslararası düzeyde yoğun bir ilgi gören fuar, hem yerli hem de yabancı sanatçıların en yeni eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Bu yılki konuk ülke programı ise İspanyolca konuşulan ülkeler ve Latin Amerika'ya odaklanıyor. Bu kapsamda, İspanya ve Latin Amerika’dan önemli galeriler de fuarda eserlerini sergiliyor. Valencia’dan Jorge Lopez Galeria, Madrid’den Galeria Jose de la Mano, Buenos Aires’ten W-Galeria, Sevilla’dan Berlín Galeria ve Sao Paulo’dan Andrea Rehder Gallery dikkat çeken galeriler arasında yer alıyor.
Fuarın katılımcılarından Zilberman Gallery adına konuşan Ece Ateş, bu yılki fuara olan yoğun ilgiden memnun olduklarını belirterek, uluslararası alanda güçlü bir bağlantı kurduklarını ifade etti. Ateş, “Türkiye’nin yanı sıra Berlin ve Miami’de de galerilerimiz var. Bu nedenle, uluslararası sanat alanında bir köprü oluşturduğumuzu düşünüyorum” dedi. Ayrıca, bu yıl daha fazla yabancı galerinin fuarda yer almasının sanatseverler için heyecan verici olduğunu vurguladı.

Dirimart Galeri’den Levent Özmen ise etkinliğin sanat profesyonelleri ve koleksiyonerler için önemli bir buluşma noktası olduğunu belirterek, “30’a yakın sanatçımızın yepyeni eserlerini sergiliyoruz. Alan geniş olduğu için tematik alanlar oluşturduk ve interaktif sanat eserlerine de yer verdik. Pazar gününe kadar herkesi bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Antalya’dan fuara katılan Gülden Bostancı Galeri’nin kurucusu Gülden Bostancı, Contemporary Istanbul’a katılmanın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Bostancı, “Antalya’da güncel sanat galerisi olarak tekiz. Burada Türkiye’nin her yerinden koleksiyoner ve sanatçılarla tanışıyoruz. Çok olumlu dönüşler alıyoruz” dedi. Antalya, Diyarbakır ve Londra’dan sanatçıların eserlerini sergileyen galeri, fuara ikinci kez katılıyor.

Fuarda, gelenekselleşen The Yard Açık Hava Sergisi de yer alıyor. Bu sergi, Cenevre’deki Musee d’Art et d’Histoire’ın (Sanat ve Tarih Müzesi) Direktörü ve Contemporary Istanbul’un sanat danışmanı Marc Olivier Wahler'in küratörlüğünde düzenleniyor. Açık hava sergisi, ziyaretçilere çağdaş sanatı yeni bir perspektiften deneyimleme imkânı sunuyor.

Contemporary İstanbul, sanatın kalbinin attığı bir etkinlik olarak bir kez daha İstanbul'u uluslararası sanat sahnesine taşıyor.

Editör: Nehir Durdağı