Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Ekol TV'de katıldığı bir yayında AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, AK Parti'nin yerel seçimlerdeki başarısızlığının faturasının Efkan Ala'ya kesilmesi gerektiğini söyledi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Türkiye'nin 2'nci partisi konumuna gerileyen AK Parti'de bu yenilginin ardından istişare toplantıları yapılmış ancak gözle görülür bir değişim süreci yaşanmamıştı.Cübbeli Ahmet, AK Parti'nin bu başarısızlığının arkasındaki ismin Efkan Ala olduğunu belirtti. 

Cübbeli Ahmet, "Bu adayları belirleyen Efkan Ala'dır. Mağlubiyetin sorumlusu odur. Efkan Ala derhal istifa etsin. Erdoğan harici herkes AK Parti'de değişebilir. Kimse vazgeçilmez değildir" sözleriyle Ala'yı hedef aldı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı görevden alındı! AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı görevden alındı!

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 7-8 sene önce telefon görüşmeleri yaptığını açıklayan Cübbeli Ahmet, ''Kılıçdaroğlu, her kesimle görüşmeler yaptı. Eski CHP'de İslami kesimle, muhafazakar kesimle diyalog yoktu. Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu ile 7-8 sene önce 2 kere telefonda konuştum. Açılımçı ruhu var. Hatta Bakırköy'de bir yere 20 hocayı davet etti. Beni de davet etti. Ben gidemedim." sözleriyle itirafta bulundu.

Mahmut Ünlü, "Kılıçdaroğlu'nun danışmanı bana geldi, gitti. Hatta dedi ki; Hocalardan, şeyhlerden kimlerle görüşmemizi önerirsiniz?' Ben de bir kaç kişiyi gönderdim.'' dedi.
 

Editör: Nehir Durdağı