Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşması ve operasyonlarıyla New York'ta dikkatleri üzerine dikkat çekti. Genel Kurul'da Türkiye'nin dış politika görünürlüğünü vurgulayan Erdoğan, Batı'nın ve ABD'nin İsrail'e sunduğu desteği eleştiren sert açıklamalarda bulunuldu. Amerikan NBC News kanalındaki raporda, ABD'nin İsrail'e askeri yardımlarını ve Akdeniz'e uçak gemisi göndermesini eleştirerek, “ABD, bir yandan İsrail'i eleştirirken diğer yandan farklı yöntemlerle destek veriyor” dedi.

Biden'ın Yemeğine Katılmaktan Neden Vazgeçti?

NTV Muhabiri Hüseyin Günay'ın aktardığına göre, Erdoğan Biden'ın düzenlediği akşam yemeğine katılmak yerine doğrudan havaalanına gitmek üzere Türkiye'ye döndü. Bu karar, Erdoğan'ın ABD yönetimiyle birlikte mesaj verme amacı taşıyabileceği şekilde yorumlandı.

Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilden şok eden savunma! Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilden şok eden savunma!

New York Temalarını Tamamladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle birlikte Türkevi'nden ayrılarak John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'ndan Türkiye'ye hareket etti. Erdoğan'a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve diğer üst düzey organizasyon teşkilatı katıldı.

Editör: İrem Nur Kaya