Bakan Fidan Gazze için ABD’de! Bakan Fidan Gazze için ABD’de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, AK Parti'deki olası değişim ve kongre sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. New York'taki Türkevi'nde gerçekleşen basın toplantısında, Erdoğan'ın partideki değişimle ilgili söyledikleri dikkat çekti.

Bir gazetecinin, "Çok güçlü bir değişim sinyali veriyorsunuz. AK Parti'de neleri değiştirmeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin 23 yıldır Türkiye'ye "yeniyi" anlattığını ve sunduğunu vurgulayarak, değişimin partinin temel değerleriyle uyumlu bir "yeniden doğuş" hamlesi olduğunu belirtti.

Mevlana'dan ve Yunus Emre'den alıntılar yaparak konuşmasına derinlik katan Cumhurbaşkanı, "Biz Türkiye'ye 23 yıldır yeniyi anlatıyor ve yeniyi sunuyoruz. O yeninin içinde bizi biz yapan değerlerimiz en taze biçimde yer alıyor. Hazreti Mevlana'nın dediği gibi pergelimizin bir bacağı işte o değerlerde sabit, diğer bacağımız alemi dolaşıyor. Biz, milletin mesajını en doğru biçimde okuduk, o mesajı gereğini yerine getirmek için değişim diyoruz. Sözünü ettiğimiz değişim bir yeniden doğuş hamlesidir. Yunus'un dediği gibi 'Her dem yeniden doğarız. Bizden kim usanası'" ifadelerini kullandı.

Editör: Nehir Durdağı