Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.15'te başlayan Kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’de toplu istifa: Şırnak İl Başkanı ve 41 kişi görevden ayrıldı İYİ Parti’de toplu istifa: Şırnak İl Başkanı ve 41 kişi görevden ayrıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Kara Harp Okulu'nda düzenlenen Kılıçlı Yemin Töreni'ne ilişkin önemli ifadeler kullandı. Yaptığı açıklamada Kara Harp Okulu'nda düzenlenen "Kılıçlı yemin" töreniyle ilgili olarak  "Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Tahkikatı çok boyutlu yürütüyoruz" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her tülü girişimin karşısındayız. Demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli tahkikatı çok boyutlu bir şekilde sürdürüyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine izin vermeyiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Her tülü girişimin karşısındayız. Demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli tahkikatı çok boyutlu bir şekilde sürdürüyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine izin vermeyiz. Aynı hassasiyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk için de geçerlidir. Türkiye'ye en büyük zararı istismarcı siyaset anlayışı vermiştir. Aktörler değişse de bu zarar kötü muhalefet olarak varlığını sürdürmektedir. Yüzleri kızarmadan ahkam kesiyorlar. Bugün Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete ayar vermeye çalışıyor. TSK'ya kimyasal silah kullandı iftirasını atanlara kol kanat gerenlerin milletimiz gözünde bir kıymeti yok. Bu kışkırtıcı zihniyete izin vermeyeceğiz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran için 'Takipçisi olacağım' ifadesini tekrar kullandı. Erdoğan, "Narin yavrumuzun katledilmesi hepimizin yüreğine kor ateş düşürdü. Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız. Bunun hesabını soracağız. En ağır cezaya çarpıtılması için konunun takipçisi olacağım.

Editör: Nehir Durdağı