Türkiye ve Sırbistan arasında 11 anlaşma: Ticaret ve işbirliği güçleniyor! Türkiye ve Sırbistan arasında 11 anlaşma: Ticaret ve işbirliği güçleniyor!

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, kaymakamlara önemli mesajlar verdi. Erdoğan, vatandaşla temasın önemine vurgu yaparak, kibirli ve halktan kopuk yöneticilere karşı sıfır tolerans gösterileceğini ifade etti.

"Kibir Asla Size Uğramayacak"

 Erdoğan, kaymakamlara yönelik öğütlerinde, halktan ve sokaktan kopuk idareci profilini kabul etmediklerini belirtti. “Kibirli idareciye tolerans göstermeyiz” diyen Cumhurbaşkanı, idarecilerin vatandaşla iç içe olmalarını, onların sorunlarına çözüm bulmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın kaymakamların sorumluluğu olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Kimin odun, kömür ihtiyacı varsa arayıp bulup götüreceksiniz” dedi.

Devletin Gören Gözü, Uzanan Eli

 Kaymakamların devletin halkla en yakın temas noktası olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Devleti temsil eden kaymakamlar, devletin millete uzanan eli, gören gözüdür” ifadesini kullandı. Vatandaşların sorunlarına duyarlı olunması gerektiğini belirterek, otoritenin yanı sıra devlete yakışır bir merhamet anlayışının da gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Elitist Zihniyet Eleştirisi

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet ile millet arasında mesafe açılmaması gerektiğini vurgularken, elitist zihniyetin Türkiye’ye zarar verdiğini dile getirdi. Geçmişte insanların dış görünüşleri ya da dilleri üzerinden ayrıştırılmasının yanlış olduğunu belirterek, “Vatandaşına üstten bakan bürokratik oligarşi devlet tasavvurunda yer bulamaz” dedi.

"Aileniz Gibi Sahip Çıkın"

 Görev yerindeki halka aileniz gibi sahip çıkın diyen Erdoğan, kaymakamlardan vatandaşın sorunlarına doğrudan müdahale etmelerini beklediklerini söyledi. Aynı zamanda yerel projelerle Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunmaları gerektiğini de ekledi.

 Erdoğan'ın kaymakamlara verdiği bu mesajlar, idarecilerin vatandaşla yakın ilişkiler kurmaları ve devletin yüzünü temsil etmeleri gerektiği vurgusuyla dikkat çekti.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı