CHP-TİP arasında gerilim: Özgür Özel ve Erkan Baş karşı karşıya CHP-TİP arasında gerilim: Özgür Özel ve Erkan Baş karşı karşıya

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen "Yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna kesin bir yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı'na mı? Hayır, ben bir kere aday oldum zaten. Partimizin yetkili organları var, yeni adaylar mutlaka çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na, "Birini işaret edecek misiniz?" sorusu da yöneltildi. Bu soruya karşılık ise, "Partinin yetkili organları varsa, onların kararına bakmak gerekecektir" diyerek aday belirleme sürecinin parti organlarının sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

"Anormal Olanla Normalleşme Olmaz"

Programda, Türkiye'deki normalleşme süreci üzerine de sorular yöneltilen Kılıçdaroğlu, bu konuda sert açıklamalarda bulundu. "Normalleşme, neyin normalleşmesi? Normalleşmenin karşılığı anormalleşmedir. Anormal olan birisiyle nasıl normalleşeceksiniz? Saray ile neyin normalleşmesini yapacağım?" diye sordu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ve yönetimi eleştiren Kılıçdaroğlu, "Adam Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını uygulamıyorum diyor, ne yapacaksınız?" şeklinde tepkisini dile getirdi.

"Milletin Anası Ağlıyor, Neyin Normalleşmesi?"

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında ekonomik sıkıntılara da değindi. "Milletin anası ağlıyor, siz neyin normalleşmesini yapacaksınız?" diyerek hükümetin politikalarına sert eleştiriler yöneltti. CHP'nin mücadelesinin devam edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Biz CHP'yiz, devleti kuran partiyiz. Eğer bugün birinci parti olabiliyorsak bu verdiğimiz mücadele sayesinde" dedi.

Özgür Özel ile Normalleşme Konuşuldu Mu?

Kılıçdaroğlu’na, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile normalleşme üzerine herhangi bir konuşma yapılıp yapılmadığı da soruldu. Bu soruya, "Pek çok konuyu konuştuk ama bu konu açılmadı. Zaman zaman düşüncelerimi ifade ediyorum ama zorunlu olmadıkça kamuoyuna açıklama yapmıyorum" şeklinde yanıt verdi.

Editör: İrem Nur Kaya