Ankara Çankaya’da bulunan Canan Özbağı İlkokulu’nda bir öğretmenin haksız yere sürgün edilmesi velileri isyan ettirdi. Veliler, öğretmenlerinin bir veli tarafından “Cumhurbaşkanlığında kuzenim var” denilerek tehdit edildiği ve bu nedenle başka bir okula sürgün edildiğini iddia ederek adalet arayışına girdiler.

ORC Araştırma açıkladı: İşte Türkiye'nin en başarılı kadın belediye başkanları! ORC Araştırma açıkladı: İşte Türkiye'nin en başarılı kadın belediye başkanları!

Öğretmene Yapılan Haksız Sürgün

Veliler, 2. sınıf öğretmenleri Funda Şimşek’in, okulda saygı gören bir öğretmen olduğunu belirtti. Ancak, iki veli tarafından öğretmene yönelik baskı, mobbing ve tehditlerin ardından öğretmenin başka bir okula sürgün edildiğini dile getirdiler. Veliler, yapılan bu uygulamanın eğitim mevzuatına aykırı olduğunu belirterek, sürgün kararının usulsüz ve hızlı bir şekilde alındığını iddia ettiler.

“Cumhurbaşkanlığında Kuzenim Var” Diyerek Tehdit Etti

Veliler, basına verdikleri demeçte, öğretmen Funda Şimşek’e yönelik baskının bazı velilerin Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde tanıdıkları olduğu gerekçesiyle yapıldığını, bir velinin “Cumhurbaşkanlığında kuzenim var” diyerek öğretmeni sürdürdüğünü öne sürdü. Bu veli, aynı zamanda okul müdürünü görevden aldırabileceğini, hatta okulu kapattırabileceğini söyleyerek diğer velileri tehdit etti. Veliler, bu tehditlerin ardından öğretmenlerinin haksız bir şekilde başka bir okula gönderildiğini belirtti.

“Sesimizi Cumhurbaşkanımıza ve Yetkililere Duyurmak İstiyoruz”

Veliler, öğretmenlerinin görevine geri dönmesi için çeşitli kurumlara dilekçe verdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Seslerini Cumhurbaşkanı ve diğer devlet yetkililerine duyurmak istediklerini belirten veliler, “Vicdanı hür nesillerin yetiştirilmesine iki veli engel olmaktadır. Öğretmenimizin ve çocuklarımızın hakkı yeniyor. Adalet istiyoruz,” diyerek çağrıda bulundular.

Editör: Nehir Durdağı