İzmir ve Kütahya'da etkisini gösteren sağanak nedeniyle kent genelinde olumsuzluklar yaşandı. 

İzmir'de gök gürültülü sağanak yağışın saat 18.00 sıralarında başlamasıyla  sağanak, özellikle Konak ve Bayraklı gibi kent merkezindeki ilçelerde etkili oldu. Kentte bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ve yayalar mahsur kaldı.

Yağışların yerel olarak kuvvetli olması nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirten Meteoroloji İzmir Bölge Müdürü Lütfi Eker, özellikle Kavaklıdere, Buca, Kaynaklar, Gökdere ve Kemalpaşa bölgelerinde şiddetli sağanak yağışlar görüldüğünü vurguladı.Gümüldür ve Özdere sahil kesimlerinde de dolu riski bulunduğunu belirtti.

Eker, yağışların kuzeyden başlayarak körfez üzerine ilerlediğini ve akşam saatlerine kadar devam edebileceğini belirterek, halkın ani su baskınları ve olası dolu nedeniyle tedbirli olması gerektiğini belirtti. Yağışların akşam saat 21:00'e kadar etkili olması bekleniyor.

Reha Muhtar'ın sağlık durumu hakkında flaş açıklama Reha Muhtar'ın sağlık durumu hakkında flaş açıklama

Kütahya'da da etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Şehrin en işlek caddelerinden Atatürk Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı ile birlikte il merkezinde çok sayıda sokak, biriken yağmur suyunun altında kaldı. 

Caddede sürücüler araçlarıyla ilerlemekte zorluk yaşadı. Ertuğrul Gazi ve Azerbaycan alt geçitleri ise ulaşıma kapandı. Kent merkezinde 50'ye yakın evi de su bastı. Trafik ve belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Editör: Nehir Durdağı