Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, 16 yaşındaki M.K., dedesi Mustafa Macar (78), dedesinin birlikte yaşadığı Cavidan Aydın (70) ve arkadaşı Ufuk Can US'u (17) öldürdü. M.K. ve olay anında yanında olan arkadaşı A.E. (17) tutuklandı. M.K., sorgusunda suçunu itiraf ederek, cinayeti alkol etkisi altında ve gaza gelerek işlediğini söyledi.

Olayın Gelişimi

 11 Ekim’de Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesi'nde meydana gelen olayda, M.K. ve arkadaşları alkol aldıktan sonra dedesi Mustafa Macar'ın evine gitme kararı aldı. M.K., arkadaşı Ufuk Can US'u dedesinin yayla evine önceden gönderdi. Kısa bir süre sonra M.K. de yanındaki arkadaşıyla birlikte dedesinin evine gitti. Evde yaşanan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. M.K., av tüfeğiyle dedesi Mustafa Macar'ı ve Cavidan Aydın'ı öldürdü, arbede sırasında Ufuk Can US'u da yanlışlıkla vurduğunu iddia etti.

Cenazeler ve Tutuklama

 Olay sonrası haber alınamayan aile üyelerini kontrol etmeye gelen yakınları, cinayeti ortaya çıkardı. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, mahallede giriş ve çıkışları kapattı ve M.K. ile A.E.'yi 1 saat içinde suç aletleriyle birlikte evlerinde yakaladı. Cinayetin ardından cenazeler otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Mustafa Macar Göynükbelen'de, Cavidan Aydın ise Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde toprağa verildi. Ufuk Can US'un cenazesi ise Mustafakemalpaşa'da defnedildi.

Bitlis'in yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı Bitlis'in yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

M.K.'nin İtirafı

 M.K., jandarmadaki sorgusunda, dedesiyle arasının kötü olduğunu ve onu sevmediğini belirtti. Alkol aldıktan sonra arkadaşlarıyla yaptığı konuşma sırasında gaza gelip dedesinin evine gitmeye karar verdiğini söyledi. M.K., "Dedem beni görünce baltayla bana saldırdı. O sırada tüfekle ateş ettim. Arbede sırasında dedemi ve Cavidan Aydın'ı öldürdüm. Ufuk’u ise yanlışlıkla vurdum" dedi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı