DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, bu kez de Batman Valiliği’nin duvarına sprey boya ile Kürtçe yazılar yazarak dikkatleri üzerine çekti. Daha önce terörist cenazesine katılmasıyla gündeme gelen Oduncu, "Önce Kürtçe" ve "Önce dil" ifadelerini yazmasının sebebini, trafikteki Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine tepki olarak açıkladı.

Batman'da Kürtçe Yazılar Gerilimi

Zeynep Oduncu, Karayolları ekiplerinin yaya geçitlerindeki Kürtçe yazıları silmesine tepki olarak bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti. Eylemi sonrası, Batman Valiliği tarafından yazılar hızla silindi ancak Oduncu’nun bu hareketi sosyal medyada geniş yankı buldu.

Diyarbakır ve Van'da Benzer Olaylar

Diyarbakır’da da benzer bir durum yaşandı. Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli alanlara yazdığı Kürtçe uyarılar, Valilik talimatıyla Karayolları ekiplerince gece saatlerinde silindi. Ardından belediye ekipleri, boyanan Kürtçe uyarıları tekrar yazdı.

Tunceli'de askeri araç kaza yaptı: 4 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralı Tunceli'de askeri araç kaza yaptı: 4 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralı

Geçtiğimiz günlerde Van’da da Kürtçe yazılar "Türkiye Türk'tür, Türk kalacak" ifadesiyle kapatılmış, Van Büyükşehir Belediyesi ise karşı harekete geçerek Kürtçe trafik uyarılarını yeniden yazmıştı. Belediyeden yapılan açıklamada, çalışmaların kent geneline yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Editör: Nehir Durdağı