SANAT

Denizli'de kitap Fuarında yazar yağmuru sürüyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 7. Denizli Kitap Fuarı, 27 Ekim Pazar günü sona eriyor. Son günlerde yazarlar imza günleriyle etkinliğe renk katıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 7. kez düzenlediği ve 18 Ekim 2024’te açılan Denizli Kitap Fuarı, son 3 gününe girdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi (EGS) Fuar Alanı’nda gerçekleşen etkinlik, 27 Ekim 2024 Pazar günü akşam sona erecek. Bir haftada 7’den 70’e yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği fuar, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri de ünlü yazarları ağırlamaya devam edecek. 25 Ekim Cuma günü Füsun Önal, Cihat Yaycı, Saniye Bencik Kangal ve Balçiçek İlter’in; 26 Ekim Cumartesi Cezmi Ersöz, Saygı Öztürk, Ali Demirsoy, Tarık Tufan ve Tansu Özcan’ın; 27 Ekim Pazar günü ise İclal Aydın, Yekta Kopan, Serhat Yabancı ve Zeynep Oral gibi birçok edebiyatçının katılımıyla fuar, yine ziyaretçi akınına uğrayacak.

Toplam 325 yazar ve 150 yayınevinin katıldığı fuarla ilgili ayrıntılı program denizlikitapfuari.com adresinde yer alıyor. Fuarı sık sık ziyaret ederek yazarlarla ve vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli’nin edebiyatın kalbinin attığı bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirtti. Çavuşoğlu, Denizlililerin gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade ederek fuarın son 3 gününde birçok yazarın Denizli halkıyla buluşmaya devam edeceğini kaydetti. Başkan Çavuşoğlu, geleceğe umutla bakan, güler yüzlü insanların yaşadığı bir şehir için yola çıktıklarını belirterek, “Yarınlarımızın sahibi çocuklarımız ve gençlerimizle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.