Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yeşilay tarafından düzenlenen 5. İstanbul İnisiyatifi Zirvesi'nde yaptığı açıklamalarda, çocukları zararlı dijital içeriklerden koruma konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Bakan Göktaş, "Bugüne kadar 971 bin 576 kişiye farkındalık eğitimleri verdik" dedi ve dijital dünyada artan tehlikelere karşı koruyucu çalışmaların devam ettiğini belirtti.
İstanbul, İHA - Sepetçi Kasrı'nda gerçekleştirilen zirvede, Bakan Göktaş, bağımlılıklarla mücadelede toplumun her kesimini bilinçlendirme çabalarının sürdüğünü ifade etti. Göktaş, özellikle çocukların ve gençlerin zararlı dijital içeriklerden korunması amacıyla Sosyal Medya Çalışma Grubu ile etkin bir takip süreci yürüttüklerini belirterek, “Zararlı içerikleri tespit ediyor, hızlı aksiyon alıyoruz” şeklinde konuştu.
"Bağımlılıkla Mücadelede 971 Bin Kişiye Eğitim Verdik"
Bakanlık olarak bağımlılıkla mücadelede kapsamlı adımlar attıklarını belirten Göktaş, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı çerçevesinde, madde bağımlılığından teknoloji bağımlılığına kadar birçok alanda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, Aile Eğitim Programı kapsamında "Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma" modülü ile 449 bin 293 kişiye ulaştıklarını kaydetti. Bu çalışmalar, toplumu bilinçlendirerek bağımlılıkla mücadelede önemli bir rol oynuyor.
"Dijital Bağımlılık ve Kumar Bağımlılığına Karşı Tedbirliyiz"
Bakan Göktaş, özellikle dijital bağımlılık ve kumar bağımlılığı gibi günümüzün yaygın sorunlarına karşı eylem planlarının bulunduğunu ifade etti. Dijitalleşmenin getirdiği siber güvenlik riskleri, dijital zorbalık ve zararlı içeriklerin yaygınlaşması gibi tehditlere dikkat çeken Göktaş, çocukların ve gençlerin bu tehlikelerden korunmasının, ülkenin geleceği için büyük önem taşıdığını vurguladı.
"DUY İhbar Platformu ile Zararlı İçeriklere Müdahale"
Bakan Göktaş, vatandaşların zararlı içerikleri kolayca bildirebilmeleri için oluşturdukları DUY İhbar Platformuhakkında bilgi verdi. Bu platform sayesinde, zararlı içerikler dijital haberleşme kanalları aracılığıyla hızlı bir şekilde yetkili mercilere iletiliyor ve gerekli önlemler alınıyor. Ayrıca, Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla bağımlılık öyküsü olan bireylere ve ailelerine danışmanlık hizmeti sunuluyor.