Komşularıyla yaşadıkları tartışma nedeniyle mahkemelik olan Dilan ve Engin Polat çiftinin davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını değiştirdi. Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı, Engin Polat’ın “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası almasını ve Dilan Polat ile meçhul sanıklar hakkında da aynı suçtan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Duruşmaya sanıklar ve müştekiler katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Polat Çiftinin Komşularıyla Yaşadığı Park Kavgası Davası

Olay, 2 Haziran 2023’te Dilan ve Engin Polat çiftinin komşuları M.S.A. ve E.A. ile park yeri tartışması sonucu yaşandı. Komşuların şikayeti üzerine Polat çiftine yönelik, Dilan Polat için “hakaret”, “basit yaralama” ve “tehdit” suçlarından 8 yıl 4 aya kadar, Engin Polat için ise “hakaret”, “basit yaralama”, “tehdit” ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Savcı, Dilan Polat ve Meçhul Sanıklar İçin de Suç Duyurusu İstedi

Zekeriya Yapıcıoğlu, Özgür Özel'e 72 saat süre verdi Zekeriya Yapıcıoğlu, Özgür Özel'e 72 saat süre verdi

Savcı, bir önceki duruşmada Engin Polat’ın “hakaret”, “tehdit” ve “kasten yaralama” suçlarından düşme kararı verilmesini, ancak “konut dokunulmazlığını ihlal” suçunun uzlaşmaya tabi olmadığını belirterek 3 yıla kadar hapis cezası istemişti. Son duruşmada mütalaasında değişiklik yaparak, Engin Polat’ın bu suçtan cezalandırılmasını talep ederken, Dilan Polat ve meçhul sanıklar hakkında da aynı suçtan suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Duruşma, sanık avukatlarının savunma hazırlamaları için ertelendi.

Editör: Nehir Durdağı