GÖZDEN KAÇMASIN

Dişi için iğne yaptırdı: Bacağından oldu!

Eskişehir’de diş tedavisi için vurulduğu antibiyotik iğne sonrası bacağında sorun yaşayan Yazgül İkiz, 7 hastane gezmesine rağmen bir çözüm bulamadı. İkiz, Sağlık Bakanlığı’ndan yardım bekliyor.

Eskişehir’de yaşayan 3 çocuk annesi Yazgül İkiz’in (45), diş tedavisi için vurulduğu antibiyotik iğne sonrası hayatı kâbusa döndü.Ramazan Bayramı’nda dişindeki rahatsızlık nedeniyle Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne başvuran İkiz, kendisine verilen antibiyotik iğneleri yaptırdıktan sonra sol bacağında şiddetli bir ağrı hissetmeye başladı. İlk müdahale için Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne giden talihsiz kadın, orada yapılan tedavilerden de sonuç alamadı ve zamanla yürümekte zorlanmaya başladı.

İkiz, tedavi sürecinde toplamda 7 farklı hastaneye giderek çözüm aradı, ancak hiçbirinden kalıcı bir sonuç elde edemedi. Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki görevlilerin kendisiyle yeterince ilgilenmediğini belirten İkiz, "Beni dinlemek yerine 'Biz biliyoruz iğneyi' diyerek geçiştirdiler" dedi. Yaşadığı sağlık sorununu çözmek için Eskişehir Şehir Hastanesi, Eskişehir Anadolu Hastanesi ve diğer hastanelerde birçok doktora başvurduğunu, ancak bir sonuç alamadığını ifade etti. Özellikle Eskişehir Şehir Hastanesi’nde bir doktorun sinir damarına denk gelmiş olabileceğini söylemesi üzerine tedavi için ilaçlar yazıldığını, fakat bu ilaçların da fayda etmediğini belirtti.

İkiz, doktorların bazılarının, sorununu sinir sıkışması ya da fıtık olarak değerlendirdiğini, bazılarının ise durumla ilgili bir çözüm sunamadığını anlattı. Fizik tedavi doktorlarının bile tedavi sürecinin zor olduğunu belirterek, "Durmadan ilaç kullanacaksın" dediklerini söyleyen İkiz, bu belirsizlik ve ilgisizlik nedeniyle hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük zorluklar yaşadığını ifade etti. Sol bacağı üzerine basamayan ve günlük işlerini dahi yapamayan İkiz, şikayetinin dikkate alınmadığını dile getirdi.

Sorununa çözüm bulamayan Yazgül İkiz, savcılığa suç duyurusunda bulunarak adli tıp raporu istedi. Ancak savcıdan, bu sürecin 1-1.5 yıl sürebileceği yönünde bilgi aldı. Doktor doktor gezmeye devam ettiğini belirten İkiz, "Dişim için hastaneye gittim, şimdi bacağımdan oldum" diyerek Sağlık Bakanlığı’ndan yardım istedi. Yaşadığı maddi ve manevi zorlukları dile getiren İkiz, sağlık sorunları ve ilgisizlik nedeniyle hayatının alt üst olduğunu vurguladı.