Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi temaslar kapsamında Slovenya’nın başkenti Lübliyana’da önemli açıklamalarda bulundu. Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tanja Fajon ile görüşen Fidan, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin ve ekonomik iş birliğinin güçlendiğini vurguladı.

Fidan, ortak basın toplantısında, Avrupa Birliği üyeliği sürecine değinerek, "AB'de oluşması gereken irade sorunu var" dedi. Ukrayna'daki savaşı "büyük bir trajedi" olarak nitelendiren Fidan, bu savaşın nükleer bir krize dönüşebileceği uyarısında bulundu. Savaşın durdurulması için acil görüşmelere ihtiyaç olduğunu belirtti.

"İsrail Gazze'de Soykırım Yapıyor"

Bakan Fidan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını "soykırım" olarak tanımlayarak, "İsrail, Gazze'deki insanları aç ve susuz bırakıyor, hastaneleri, okulları, ibadet yerlerini bombalıyor. Bu insanlık dışı eylemler kabul edilemez" ifadelerini kullandı. Fidan, Netanyahu hükümetinin Gazze’deki saldırılarını Batı Şeria’ya da taşıdığını belirterek, uluslararası toplumu bu vahşete karşı daha sert bir duruş sergilemeye çağırdı.

Ömer Çelik: 'Türkiye'nin darbe Anayasası'ndan kurtulması gerekiyor' Ömer Çelik: 'Türkiye'nin darbe Anayasası'ndan kurtulması gerekiyor'

Fidan, Türkiye'nin Filistin topraklarının işgaline karşı duruşunu bir kez daha yineleyerek, "Nasıl ki Ukrayna'nın işgaline karşıysak, Filistin'in işgaline de aynı şekilde karşıyız" dedi.