Diyarbakır ve Mardin arasındaki bölgede çıkan anız yangını, yerleşim yerlerine sıçradı ve 5 kişi yaşamını yitirdi. Bölgeden gelen görüntüler yürekleri yaktı. Sosyal medyada hayvanseverler ve veterinerler bölgeye çağırılarak yaralı hayvanların tedavisine yardımcı olunması istendi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ve Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan anız yangını kontrol altına alındıktan sonra bölgeden gelen son görüntüler yürekleri de yaktı.

Adana'da uzman çavuş otomobilde tartıştığı eşini vurdu: Hatice Çelik öldü Adana'da uzman çavuş otomobilde tartıştığı eşini vurdu: Hatice Çelik öldü

Görüntülerde hayvanın alevlerin arasında kalarak can verdiği, yanısıra hayatta kalmayı başaranların  son nefeslerini vermek üzere acıyla can çekiştiği görüldü. Kaçacak yerleri olmayan talihsiz hayvanların yanarak can verdiği görüldü. Aralarında çok sayıda yavrunun olduğu hayvanların çaresizce inlemeleri o anları kayda alan kişi gözyaşlarını tutamadı. 

Yangın Hayvan

Nefes alabilen hayvanların ağır yaralandığı ve uzuvlarının kalıcı hasar aldığı dikkatlerden kaçmazken, İzleyenlerin tüylerini ürperten o manzaralar sosyal medyada yankı uyandırdı. Hayvanseverler bölgeye çağırıldı ve veteriner desteğine ihtiyaç olduğu belirtildi.

Yaralı olarak kurtulan hayvanların tedavisinin yapılabilmesi için imkanı olan kişilerin nakil konusunda destek vermesi istendi. 
 

Editör: Nehir Durdağı