Diyarbakır’da 10 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesinin ardından, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün Diyarbakır’a giderek sürecin yakından takip edileceğini duyurdu. Üç bakan, Narin’in mezarını ziyaret edecek ve cinayetin sorumlularının bulunup adaletin sağlanana kadar sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Diyarbakır ziyareti öncesinde katıldığı bir programda, kadın gazilerin ülkenin savunmasında ve geleceğin inşasında önemli bir role sahip olduğunu vurguladı. Kadına yönelik şiddete “sıfır tolerans” politikasıyla mücadele ettiklerini ifade eden Göktaş, “Kadının toplumsal statüsünün iyileştirilmesi, tüm toplumun yararınadır. Narin’i hayattan koparan kişi ya da kişiler en ağır cezayı almalı,” dedi. Göktaş ayrıca bakanlık olarak bu davaya müdahil olacaklarını ve olayın siyasi bir malzeme haline getirilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte Diyarbakır’a giden Göktaş, Narin Güran’ın ailesine psikososyal destek sağladıklarını ve cinayetin tüm detaylarının aydınlatılana kadar süreci yakından takip edeceklerini ifade etti. Göktaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, Narin’in katilleri hem adalet hem de kamu vicdanı önünde hesap verecek. Bu milletin evladı olan Narin için adaletin sağlanması hepimizin görevidir,” şeklinde konuştu.

Editör: Nehir Durdağı