Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan Nevzat Bahtiyar’ın mahkemede verdiği çelişkili ifadeler dikkat çekti. İlk ifadesinde amca Salim Güran ile birlikte Narin’in cesedini çuvala koyduklarını belirten Bahtiyar, mahkemede bu ifadesini değiştirerek cesedi tek başına çuvala yerleştirdiğini söyledi.

Erken seçim anketinde bomba sonuç! Halk erken seçim istiyor mu? Erken seçim anketinde bomba sonuç! Halk erken seçim istiyor mu?

Amcanın Tehdidi Altında mı?

Bahtiyar, ifadesinde amca Salim Güran tarafından ölümle tehdit edildiğini öne sürdü. Mahkemeye verdiği ifadesinde, "Salim bana 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm.' dedi. Bu nedenle korktum ve daha önce bu durumu açıklayamadım," dedi. Ayrıca, cesedi derenin kenarına bıraktığını ve üzerine bir taş koyduğunu ifade etti.

Çelişkili İfadeler ve Tutuklama Kararı

Nevzat Bahtiyar, Narin'in cesedini önce kendi ikametinde tek başına çuvala koyduğunu, ardından dere kenarına götürdüğünü anlattı. Bahtiyar'ın ifadelerindeki çelişkiler, mahkeme tarafından "şüphelileri korumaya çalıştığı" izlenimini uyandırdı. Sulh ceza hakimliği, tutuklama kararında, Bahtiyar’ın ifadesinde bazı soruları cevapsız bırakmasının ve çelişkiler barındırmasının dikkate alındığını belirtti.

Soruşturma Devam Ediyor

Mahkeme, soruşturmanın henüz tamamlanmamış olması ve mevcut somut deliller doğrultusunda, Nevzat Bahtiyar’ın kaçma ihtimali olduğu gerekçesiyle tutuklama tedbirinin gerekli olduğunu vurguladı. Soruşturma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmeye devam ediyor.

Editör: İrem Nur Kaya