Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Diyarbakır Valiliği görevine Murat Zorluoğlu atandı. Daha önce Van ve Trabzon'da önemli görevlerde bulunan Zorluoğlu, yeni görevine 10 Temmuz 2024 itibarıyla başlamıştır. İşte Murat Zorluoğlu'nun hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler.

Murat Zorluoğlu'nun Hayatı ve Eğitimi

1971 yılında Ankara Haymana'da doğan Murat Zorluoğlu, ilkokulu Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Kumlu Köyü İlkokulu'nda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesi'nde, liseyi ise İstanbul'daki Hayrullah Kefoğlu Lisesi'nde tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

Kariyerine Adım Atışı

Zorluoğlu, mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. 1997-1999 yıllarında Mersin Gülnar Kaymakamlığı, 1999-2003 yıllarında Bingöl Genç Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca İçişleri Bakanlığı'nda İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ile Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Önemli Görevleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki: Sen kim oluyorsun? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki: Sen kim oluyorsun?
  • Elazığ Valiliği (2015-2017): İlk önemli valilik görevini Elazığ'da üstlendi.
  • Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı (2017-2018): Van'da hem vali hem de kayyum olarak görev yaptı.
  • Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı (2019-2024): 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilerek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve görevini 2024 yerel seçimlerine kadar sürdürdü.

Yeni Görevi

10 Temmuz 2024 tarihinde Diyarbakır Valisi olarak atanan Zorluoğlu, Diyarbakır için önemli projelere imza atmaya hazırlanıyor. Evli ve üç çocuk babası olan Zorluoğlu, yeni görevinde de halkın güvenini kazanmayı hedefliyor.

Editör: Nehir Durdağı