Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  Başkanı Fatih Karahan'ın Londra'da yabancı yatırımcılarla yaptığı görüşmede, "Yılbaşında çalışanlar ve emeklilere en fazla yüzde 20 zam planlandığını" söylediği iddiaları hakkında açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bazı basın ve sosyal medya platformlarında yer alan iddianın gerçeği yansıtmadığı aktarıldı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlileri üzecek zam oranını açıkladı SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlileri üzecek zam oranını açıkladı

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Londra'da yabancı yatırımcılarla bir araya gelen Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan'a bu yönde bir soru sorulmamış ve iddia edildiği gibi bir yanıt verilmemiştir. Toplantıda, 'çalışanlar ve emeklilere yapılacak zam oranı' hakkında herhangi bir açıklama yapıldığına dair haberlerin hiçbir dayanağı yoktur. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Editör: Nehir Durdağı